De dirigent: Geert KINT

Geert, van opleiding onderwijzer, is een muzikale duizendpoot.

Voor kinderen schreef hij verschillende klas- en schoolmusicals. Hij volgde de cursus orgel bij Alfons Volckaert in Merelbeke. Die gaf hem ook lessen in praktische harmonie en begeleiding van koren. Daarnaast volgde Geert ook de cursussen harmonie en dictie-voordracht.

In de plaatselijke scoutsgroep was Geert met zijn gitaar overal aanwezig. Daar heeft hij eind jaren 70 het Graalridderskoor opgericht. Met 40 zangers en 8 muzikanten (leerkrachten muziekschool) heeft het koor jarenlang allerlei vieringen opgeluisterd. Geert volgde 3 jaar de weekendcursussen koordirectie waar hij les kreeg van de professoren Michaƫl Sheck, Juliaan Wilmots en Rudi Tas.

In april 1988 richtte Geert het gemend koor Cantilene op. Cantilene stond tot 2003 onder zijn leiding. Ondertussen richtte hij het jeugdkoor Alegria op. Hiermee heeft hij veel concerten gegeven, met als hoogtepunt een TV-mis op de VRT, samen het kamerorkest The Symfunietta o.l.v. Rudi Reunes.

In 2010 startte Geert met historische opzoekingen naar het frontleven van zijn grootvader, Remi Bogaert. Dit resulteerde in 2014 in een theatermonoloog/multimediavoorstelling waarin hijzelf de rol van Remi vertolkte.

In januari 2017 nam Geert met veel enthousiasme opnieuw het dirigeerstokje in de hand, terug van enkele jaren weggeweest. Geert luistert als organist nog steeds allerlei vieringen op.